Linda Blom - docent slagwerk

Linda Blom
 
Linda Blom werd op 14 juni 1984 geboren te Apeldoorn. Op 7 jarige leeftijd begon ze bij muziekvereniging OLTO Loenen met lessen Algemene Muzikale Vorming. Op 10 jarige leeftijd begon ze met slagwerk, ze kreeg toen les van Marco Onstenk.

Ze vervolgde in 2002 haar muzikale opleiding aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem. Hier volgde ze eerst twee jaar vooropleiding om in 2004 te beginnen aan de bacheloropleiding klassiek slagwerk. Ze volgde lessen bij Martin Geessick, Ruud Stotijn, Jan Roel Hamersma, Peter Prommel en Jan Wissink. Verder volgde ze masterclasses bij Pieter Roijen, Nando Russo, Theodore Milkov, Maarten van der Valk en Wim Konink. Naast de opleiding klassiek slagwerk volgde ze als bijvak lichte muziek percussie bij André Groen. Op 4 juni 2008 sloot ze haar Bachelor opleiding met goed gevolg af.

Ze volgt nu de Master opleiding slagwerk aan het ArtEZ conservatorium. Hierbij specialiseert ze zich op kamermuziek en mallets. Ze volgt onder andere lessen bij Jan Roel Hamersma en Dolf de Kinkelder (compositie).

In de zomer van 2010 nam Linda deel aan het Zeltsman Marimba Festival en volgde ze lessen bij onder andere Nancy Zeltsman, Tatiana Koleva en Theodore Milkov. Ook volgde ze masterclasses bij Jack van Geem, Harry van Meurs, Ivana Billic, Nick Woud, Bart Quartier , Peter Prommel en PercaDu.

Als remplaçant speelde zij onder andere bij Het Gelders Orkest, het Orkest van het Oosten en het Nationaal Jeugd Harmonieorkest. Ze speelde op project basis o.a. bij het Nationaal Jeugd Orkest, Zomer Orkest Nederland en diverse (amateur-) ensembles en orkesten. Ze is werkzaam als invaldirigent bij diverse slagwerkgroepen, malletbands en orkesten. Als docent is ze verbonden aan Markant Centrum voor Kunsteducatie Apeldoorn en muziekvereniging Kunst na Arbeid te Lunteren. Tevens is Linda verbonden aan de World Music Box Foundation, voor meer informatie over deze stichting zie www.worldmusicbox.eu