Petra Wouters - samenspeel-ensemble & AMV

Petra Wouters
 
Op 9-jarige leeftijd begon Petra Wouters (1980) met hoornlessen bij muziekvereniging “Door Wilskracht Sterk” te Achterveld. Tegelijkertijd met haar HAVO examenjaar begon ze met de vooropleiding aan het conservatorium te Utrecht. In 2003 haalde Petra Wouters haar diploma “Bachelor of Music” aan het conservatorium te Utrecht, met als docent Peter Hoekmeijer en vervolgens studeerde ze af als “Master of Music” bij Jaap van der Vliet. 
 
Petra was al heel snel enthousiast over muzieklessen geven aan jonge kinderen. Zij heeft zich in de loop der jaren daarin ontwikkeld en een eigen AMV programma gemaakt. Voor de muziekschool geeft Petra muziek in de school op vijf basisscholen in de gemeente Barneveld als vakleerkracht muziek. Daarnaast Is Petra ook leerkracht basisonderwijs bij de stichting Protestants Christelijk Onderwijs Gelderse Vallei.
Sinds 2005 is Petra als docente verbonden aan “Kunst Na Arbeid” te Lunteren als dirigente voor het leerlingenensemble en geeft  AMV lessen. Ter voorbereiding op de AMV lessen geeft ze elk jaar proeflessen op de basisscholen in Lunteren.